gastro postao
Tikvice su pune vitamina C, brzo su gotove, nemaju puno kalorija i lako ih je pripremiti
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 600
Potrebno vam je
- 70 g riža, dugog zrna
- 140 ml voda
- 2 žlica ulje, biljno
- 600 g tikvice, zelene
- 1 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 1 žličica sol
- 1 prstohvat list bosiljka
- slatka paprika
- origano
- 430 g rajčica, crvena
- 2 šalica cheddar
Priprema
- Rižu sa vodom zagrijte do vrenja. Smanjite jačinu vatre i kuhajte poklopljeno oko 20 minuta ili dok riža postane mekana.
- Pećnicu zagrijte na 180°C. Namastite okrugli vatrostalni pladanj.
- Na tavi zagrijte ulje i pirjajte tikvice, luk i češnjak oko 5 minuta na srednje jakoj vatri.
- Začinite sa soli, bosiljkom, paprikom i origanom.
- Umiješajte kuhanu rižu, rajčice i šalicu sira.
- Nastavite još kratko kuhati dok se sav sadržaj ugrije, a zatim prebacite u pladanj za složenac i posipite ostatkom sira.
- Pecite nepokriveno 20 minuta ili dok se sir otopi.