Recepti 17. veljače 2015.

Složenac s rižom i tikvicama

Složenac-s-rižom-i-tikvicama
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Tikvice su pune vitamina C, brzo su gotove, nemaju puno kalorija i lako ih je pripremiti

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 600

Potrebno vam je

  • 70 g riža, dugog zrna
  • 140 ml voda
  • 2 žlica ulje, biljno
  • 600 g tikvice, zelene
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 1 žličica sol
  • 1 prstohvat list bosiljka
  • slatka paprika
  • origano
  • 430 g rajčica, crvena
  • 2 šalica cheddar

Priprema

  1. Rižu sa vodom zagrijte do vrenja. Smanjite jačinu vatre i kuhajte poklopljeno oko 20 minuta ili dok riža postane mekana.
  2. Pećnicu zagrijte na 180°C. Namastite okrugli vatrostalni pladanj.
  3. Na tavi zagrijte ulje i pirjajte tikvice, luk i češnjak oko 5 minuta na srednje jakoj vatri.
  4. Začinite sa soli, bosiljkom, paprikom i origanom.
  5. Umiješajte kuhanu rižu, rajčice i šalicu sira.
  6. Nastavite još kratko kuhati dok se sav sadržaj ugrije, a zatim prebacite u pladanj za složenac i posipite ostatkom sira.
  7. Pecite nepokriveno 20 minuta ili dok se sir otopi.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.