Domaći, mekani i mirisni kruh s pivom vrlo je jednostavan za pripremu – samo pomiješate potrebne sastojke i ubacite sve u pećnicu.
Jedino na što trebate pripaziti je odabir piva koje ćete koristiti u pripremi kruha. Piva s većim udjelom hmelja dat će kruhu gorak okus. Zato vam preporučamo da se odlučite za pivo s malim udjelom hmelja, poput pšeničnog ili lager piva.
Za pripremu kruha s pivom bit će vam potrebno:
- glatko brašno, 700 g
- prašak za pecivo, 1 žlica
- šećer, 3 žlice
- sol, 1 žličica
- pšenično pivo, 350 mL
- maslac, 60 g
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 190°C. U većoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer i sol.
- U smjesu suhih sastojaka pomalo ulijevajte pivo uz lagano miješanje.
- Tijesto prebacite u namašćeni kalup veličine 20x10 cm i prelijte ga otopljenim maslacem.
- Pecite u pećnici na 190°C otprilike 40 minuta, odnosno dok kruh ne dobije zlatnu boju.
Savjet: U tijesto za kruh možete dodati kuhanu šunku, kockice sira, začinsko bilje ili neki sastojak po vlastitoj želji.
Poslužite - s pivom! Dobar tek.