Špajza 23. studenoga 2016.

Dnevna doza kulinarskih savjeta: Od biskvita do tijesta...

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pratite ove trikove i savjete i postat ćete još bolji majstor u kuhinji...

Tjestenini treba mjesta da se kvalitetno skuha

Kuhanje u premalo vode tjesteninu čini ljepljivom i gumenastom bez obzira na to je li riječ o špagetima ili tjestenini za juhu. Zato uvijek koristite veliku posudu i puno vode.

Tjestenina s bundevom | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Udarite tijesto kako bi kruh bio bolji

Iz tijesta koje ste pripremili za kruh nako dizanja treba istisnuti sav višak zraka. Stavite tijesto na pobrašnjenu površinu pa rukom udarite u sredinu tijesta kako bi zrak izašao.

Vrući ručnik pomaže kad se biskvit zalijepi

Ako se biskvit koji ste pripremili za tortu ili kolače zalijepio za lim za pečenje, lako ćete ga odlijepiti poslužite li se vrućim ručnikom. Polijte ručnik uzavrelom vodom pa preko njega stavite lim za pečenje. Ostavite pet minuta i biskvit ćete lakše izvaditi.

Med je slađi od šećera

Zbog visokog sadržaja fruktoze med je slađi od šećera. Ako u receptu zamjenjujete šećer medom, potrebno je staviti manju količinu.

Medenjak | Author: Stockfood foto: Stockfood

Sol tjera miris češnjaka s daske

Spriječite da daska poprimi okus bijelog luka tako da je pospete solju, istrljate limunom, ostavite da odstoji dvije minute pa je prebrišete vlažnom krpom. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.