Tjestenini treba mjesta da se kvalitetno skuha
Kuhanje u premalo vode tjesteninu čini ljepljivom i gumenastom bez obzira na to je li riječ o špagetima ili tjestenini za juhu. Zato uvijek koristite veliku posudu i puno vode.
Udarite tijesto kako bi kruh bio bolji
Iz tijesta koje ste pripremili za kruh nako dizanja treba istisnuti sav višak zraka. Stavite tijesto na pobrašnjenu površinu pa rukom udarite u sredinu tijesta kako bi zrak izašao.
Vrući ručnik pomaže kad se biskvit zalijepi
Ako se biskvit koji ste pripremili za tortu ili kolače zalijepio za lim za pečenje, lako ćete ga odlijepiti poslužite li se vrućim ručnikom. Polijte ručnik uzavrelom vodom pa preko njega stavite lim za pečenje. Ostavite pet minuta i biskvit ćete lakše izvaditi.
Med je slađi od šećera
Zbog visokog sadržaja fruktoze med je slađi od šećera. Ako u receptu zamjenjujete šećer medom, potrebno je staviti manju količinu.
Sol tjera miris češnjaka s daske
Spriječite da daska poprimi okus bijelog luka tako da je pospete solju, istrljate limunom, ostavite da odstoji dvije minute pa je prebrišete vlažnom krpom.