Špajza 1369 prikaza 29. listopada 2019.

Još malo pa nestalo: Kolač od kestena i meda

kolač od kestena
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Uživajte u ovosezonskim kestenima na najbolji mogući način – u slatkom kolaču.

Sočan, mekan, s prizvukom jeseni - ovaj kolač u potpunosti će vas očarati. Sladak spoj kestena i meda pun je pogodak za sve ljubitelje sezonskih gastronomskih užitaka. Pripremite jednostavan kolač za koji vam nije potrebno čak ni previše vremena i uživajte u sjajnim okusima slatke jeseni. Prije pečenja kolač možete posipati s omiljenim oraščićima kako bi dobio hrskavu površinu, a poslužiti ga možete uz sladoled, tučeno slatko vrhnje ili jednostavno – samog.

Potrebno vam je:

  • 220 g maslaca
  • 180 g meda
  • 80 g šećera
  • 3 jaja
  • 300 g brašna
  • 2 žlice praška za pecivo
  • 6 žlica kestena
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Najprije skuhajte kestene, a kad su gotovi ubacite ih u blender i pretvorite ih u kremastu masu.
  2. Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva.
  3. Kalup za torte namastite maslacem.
  4. U zdjelicu stavite maslac, med i šećer pa ih otopite na laganoj vatri.
  5. Ohladite.
  6. Jaja umutite pa umiješajte mješavinu šećera meda i sve zajedno miksajte.
  7. Pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo pa im dodajte otopljeni med i šećer.
  8. Na kraju ubacite pastu od kestena.
  9. Pecite oko 50 minuta.
  10. Kada kolač izvadite iz pećnice, još vrućeg premažite medom po površini.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.