Liker od kestena odličan je domaći proizvod za koji ti trebaju samo 4 sastojka - kesteni, rakija ili votka, šećer i voda
Pa nije valjda da jesen poistovjećujemo samo s jabukama u bundevama? Ma naravno da ne! Pa i kesteni su sastavni, slasni dio jeseni i jako ih volimo u svim oblicima – u desertima, u slanim jelima, ali, naravno, i 'samo' pečene i kuhane.
No nikad dovoljno recepata s kestenima pa ti zato donosimo još jedan – za liker od kestena, slavni castagnello, bez kojeg naši susjedi Talijani ne mogu zamisliti jesen. U ovom likeru možeš uživati jednostavno posluženom u čašici, a može biti i odličan sastojak tvojih slastica i zanimljivih jesenskih koktela. Svakako, dobro je znati – Talijani castagnello obično poslužuju nakon obilnog obroka, kao digestiv.
Kako god da odlučiš konzumirati svoj liker od kestena, nećeš pogriješiti, no prije toga moraš ga i pripremiti. Imamo odličan recept koji je vrlo jednostavan i ne zahtijeva puno vremena, a na kraju dobiješ odličan rezultat.
Izrada likera od kestena
foto: Instagram@madeira.vistas
Ne gasi ekran dok kuham
Castagnello - liker od kestena
30 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
32
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Kesten
680
g
Šećer
2
šalica
Votka
1
l
Voda
2
šalica
Postupak
Kuhaj kestene dok ne omekšaju, pusti da se ohlade te ih oguli.
Stavi ih u staklenku, prelij žestokim alkoholom (umjesto votke možeš koristiti i rakiju lozovaču) i pusti da se macerira oko 20 dana.
Nakon perioda maceracije, pripremi sirup tako da rastopiš šećer u vreloj vodi. Pusti da se ohladi, dodaj u procijeđeni liker.
Dio ili cijelu količinu kestena iz rakije možeš usitniti u pire i dodati u liker za kremastu verziju.
Ako radije želiš prozirni liker, nemoj dodavati pire od kestena nego samo procijedi alkohol i dodaj mu šećerni sirup, a kestene iskoristi za pripremu neke slastice.
Kesten - odlična osnova za ovaj sjajan liker
foto: Nasia M/Unsplash
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.