Recepti 10. listopada 2024.

Umjesto limoncella pijemo - castagnello, liker od kestena

Božić
30 MIN
0 MIN
32
JEDNOSTAVNO
liker
Castagnello - talijanski liker od kestena
foto: Lia Bekyan/Unsplash
Liker od kestena odličan je domaći proizvod za koji ti trebaju samo 4 sastojka - kesteni, rakija ili votka, šećer i voda

Pa nije valjda da jesen poistovjećujemo samo s jabukama u bundevama? Ma naravno da ne! Pa i kesteni su sastavni, slasni dio jeseni i jako ih volimo u svim oblicima – u desertima, u slanim jelima, ali, naravno, i 'samo' pečene i kuhane.

No nikad dovoljno recepata s kestenima pa ti zato donosimo još jedan – za liker od kestena, slavni castagnello, bez kojeg naši susjedi Talijani ne mogu zamisliti jesen. U ovom likeru možeš uživati jednostavno posluženom u čašici, a može biti i odličan sastojak tvojih slastica i zanimljivih jesenskih koktela. Svakako, dobro je znati – Talijani castagnello obično poslužuju nakon obilnog obroka, kao digestiv.

Limoncello Možda vas zanima... Nikad jednostavniji recept za fini domaći limoncello Recepti

Kako god da odlučiš konzumirati svoj liker od kestena, nećeš pogriješiti, no prije toga moraš ga i pripremiti. Imamo odličan recept koji je vrlo jednostavan i ne zahtijeva puno vremena, a na kraju dobiješ odličan rezultat.

 | Author: Instagram@madeira.vistas Izrada likera od kestena foto: Instagram@madeira.vistas

Ne gasi ekran dok kuham

Castagnello - liker od kestena
30 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
32
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Kesten 680 g
  • Šećer 2 šalica
  • Votka 1 l
  • Voda 2 šalica
Postupak
  1. Kuhaj kestene dok ne omekšaju, pusti da se ohlade te ih oguli.


  2. Stavi ih u staklenku, prelij žestokim alkoholom (umjesto votke možeš koristiti i rakiju lozovaču) i pusti da se macerira oko 20 dana.


  3. Nakon perioda maceracije, pripremi sirup tako da rastopiš šećer u vreloj vodi. Pusti da se ohladi, dodaj u procijeđeni liker.


  4. Dio ili cijelu količinu kestena iz rakije možeš usitniti u pire i dodati u liker za kremastu verziju.


  5. Ako radije želiš prozirni liker, nemoj dodavati pire od kestena nego samo procijedi alkohol i dodaj mu šećerni sirup, a kestene iskoristi za pripremu neke slastice.


 | Author: Nasia M/Unsplash Kesten - odlična osnova za ovaj sjajan liker foto: Nasia M/Unsplash

Možda vas zanima... Arancello Recepti Možda vas zanima... Genijalno: Pet sjajnih likera iz samo jedne boce votke Špajza

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:59 11. Listopad 2024.

    Jesenski liker