gastro postao
Hrskavi pileći štapići izvrstan su comfort food, praktična grickalica, ali i brzinski ručak koji vole sve generacije.
Pileće štapiće posluži uz gomilu prženih krumpirića i brze domaće umake. Možeš odabrati klasičnu mješavinu ketchupa i majoneze, kombinirati grčki jogurt ili kiselo vrhnje sa začinima ili se odlučiti za ljutkasti umak od rajčice.
Ne zaboravi i na neodoljive kombinacije senfa i meda, kao i na bogate dipove od sira. Dobar tek!
Hrskavi pileći štapići
Sastojci:
- 200 g krušnih mrvica
- 170 g majoneze
- 900 pilećih prsa bez kostiju
- sol, papar
- talijanska mješavina začina po želji
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Obloži lim papirom za pečenje, rasporedi krušne mrvice i peci ih 3 - 4 minute, dok ne poprime zlatnu boju. Ostavi mrvice sa strane da se ohlade pa ih pomiješaj sa začinima.
- Pileća prsa nareži na filete, lagano posoli i umoči u pripremljenu majonezu.
- Potom svaki filet piletine uvaljaj u krušne mrvice pomiješane sa začinima i rasporedi po limu prekrivenom papirom za pečenje.
- Peci u zagrijanoj pećnici 15-20 minuta.
- Posluži s prethodno pripremljenim umacima!