Recepti 3962 prikaza 20. siječnja 2019.

Grickajte s užitkom hrskave pileće štapiće iz pećnice

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Hrskavi pileći štapići izvrstan su comfort food, praktična grickalica, ali i brzinski ručak koji vole sve generacije.

Pileće štapiće poslužite uz gomilu prženih krumpirića i brze domaće umake. Možete odabrati klasičnu mješavinu ketchupa i majoneze, kombinirati grčki jogurt ili kiselo vrhnje sa začinima ili se odlučiti za ljutkasti umak od rajčice. Ne zaboravite i na neodoljive kombinacije senfa i meda, kao i na bogate dipove od sira.

 

Možda vas zanima... Dvoboj hrskavaca: Pohana piletina vs. svinjetina Špajza

 

Sastojci:

  • 200 g krušnih mrvica
  • 170 g majoneze
  • 2 žlice brašna
  • 1 veliko jaje
  • 900 pilećih prsa bez kostiju

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Obložite lim papirom za pečenje, rasporedite krušne mrvice i pecite ih 3 - 4 minute, dok ne poprime zlatnu boju. Ostavite mrvice sa strane da se ohlade.
  2. Pomiješajte majonezu, brašno i jaje.
  3. Pileća prsa narežite na filete, lagan posolite i umočite u pripremljenu smjesu.
  4. Potom svaki filet piletine uvaljajte u krušne mrvice i rasporedite po limu prekrivenom papirom za pečenje. Dodano ih posolite.
  5. Pecite u zagrijanoj pećnici 15 – 20 minuta.

 

Možda vas zanima... Piletina pohana u sjemenkama s umakom od avokada Kolumne

 

Poslužite s prethodno pripremljenim umacima!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.