Pita od kozjeg sira i karameliziranog luka

Od lisnatog tijesta nastaju najukusniji slani specijaliteti
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 77

Potrebno vam je

  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 2 kom luk ,crveni
  • 1 kom čili papričica
  • 2 list lisnato tijesto
  • 110 g kozji sir
  • 80 g masline, crne
  • 0.35 šalica list bosiljka

Priprema

  1. Luk prepolovite i narežite. Čili papričicu prepolovite i očistite, a bosiljak nasjeckajte. Zagrijte ulje u tavi, dodajte luk i smanjite vatru. Pirjajte luk, povremeno miješajući, oko 15 minuta, odnosno dok ne dobije zlatnu boju. Pustite da se ohladi.
  2. Čili papričicu pržite deset minuta. Prebacite u zdjelu, a kad se malo ohladi, ogulite kožu. Izrežite je na cm debele trake. Zagrijte pećnicu na 220°C i obložite lim papirom za pečenje. Stavite list tijesta, rasporedite luk tako da ostane centimetar od ruba, pospite papričicom, kozjim sirom, maslinama i bosiljkom.
  3. Razvaljajte preostalo tijesto na pobrašnjenoj površini do veličine koja je dovoljna da pokrije pitu. Stavite tijesto, vilicom pritisnite rubove da se spoje i zapecite u pećnici.
Posjeti Gastro.hr