gastro postao
Od lisnatog tijesta nastaju najukusniji slani specijaliteti
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 77
Potrebno vam je
- 1 žlica ulje maslinovo
- 2 kom luk ,crveni
- 1 kom čili papričica
- 2 list lisnato tijesto
- 110 g kozji sir
- 80 g masline, crne
- 0.35 šalica list bosiljka
Priprema
- Luk prepolovite i narežite. Čili papričicu prepolovite i očistite, a bosiljak nasjeckajte. Zagrijte ulje u tavi, dodajte luk i smanjite vatru. Pirjajte luk, povremeno miješajući, oko 15 minuta, odnosno dok ne dobije zlatnu boju. Pustite da se ohladi.
- Čili papričicu pržite deset minuta. Prebacite u zdjelu, a kad se malo ohladi, ogulite kožu. Izrežite je na cm debele trake. Zagrijte pećnicu na 220°C i obložite lim papirom za pečenje. Stavite list tijesta, rasporedite luk tako da ostane centimetar od ruba, pospite papričicom, kozjim sirom, maslinama i bosiljkom.
- Razvaljajte preostalo tijesto na pobrašnjenoj površini do veličine koja je dovoljna da pokrije pitu. Stavite tijesto, vilicom pritisnite rubove da se spoje i zapecite u pećnici.