Pizza s jagodama i piletinom

pa ja nemam riječi, kiselkasto, slatkasto, ljutkasto…čudo! osvježavajuće! ovakva pizza mora završiti barem jednom na vašim stolovima :)
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Potrebno vam je

  • 500 g tijesta
  • 200 g piletine
  • 5 kom jagoda
  • 200 g sir
  • 2 dl aceto balsamico
  • 2 žlica pekmez od jagoda
  • 2 žlica koncentrat rajčice
  • 3 kapi tabasco
  • sol
  • papar
  • čili
  • 5 list bosiljak

Priprema

  1. Piletinu narezati na trakice, začiniti solju, paprom i čilijem te kratko popržiti na tavi.
  2. U drugu manju tavu staviti 2 dcl aceta balsamica, pekmez od jagode, nekoliko kapi tabasca i koncetrat rajčice i na laganoj vatri reducirati dok se dosegne željena gustoća, preporuka je da gustoća bude otprilike kao kod kečapa. Ostaviti da se prohladi prije stavljanja na tijesto.
  3. Tepsiju lagano nauljiti te razvući tijesto.
  4. Premazati umakom po kojem se složi piletina i naribani sir te peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva između 15 i 20 minuta.
  5. Kada je pizza pečena, izvaditi iz pećnice i pustiti 4-5 minuta da se prohladi.
  6. Narezati jagode na male komadiće.
  7. Po cijeloj pizzi staviti jagode i bosiljak te poslužiti dok je još toplo.
  8. Uživanje, uživanje i još malo uživanja :)

pa ja nemam riječi, kiselkasto, slatkasto, ljutkasto…čudo! osvježavajuće! ovakva pizza mora završiti barem jednom na vašim stolovima :)

Posjeti Gastro.hr