gastro postao
pa ja nemam riječi, kiselkasto, slatkasto, ljutkasto…čudo! osvježavajuće! ovakva pizza mora završiti barem jednom na vašim stolovima :)
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Potrebno vam je
- 500 g tijesta
- 200 g piletine
- 5 kom jagoda
- 200 g sir
- 2 dl aceto balsamico
- 2 žlica pekmez od jagoda
- 2 žlica koncentrat rajčice
- 3 kapi tabasco
- sol
- papar
- čili
- 5 list bosiljak
Priprema
- Piletinu narezati na trakice, začiniti solju, paprom i čilijem te kratko popržiti na tavi.
- U drugu manju tavu staviti 2 dcl aceta balsamica, pekmez od jagode, nekoliko kapi tabasca i koncetrat rajčice i na laganoj vatri reducirati dok se dosegne željena gustoća, preporuka je da gustoća bude otprilike kao kod kečapa. Ostaviti da se prohladi prije stavljanja na tijesto.
- Tepsiju lagano nauljiti te razvući tijesto.
- Premazati umakom po kojem se složi piletina i naribani sir te peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva između 15 i 20 minuta.
- Kada je pizza pečena, izvaditi iz pećnice i pustiti 4-5 minuta da se prohladi.
- Narezati jagode na male komadiće.
- Po cijeloj pizzi staviti jagode i bosiljak te poslužiti dok je još toplo.
- Uživanje, uživanje i još malo uživanja :)
pa ja nemam riječi, kiselkasto, slatkasto, ljutkasto…čudo! osvježavajuće! ovakva pizza mora završiti barem jednom na vašim stolovima :)