Poljupci s kokosom

Thinkstock
Slatki zalogajčići od bjelanjaka i kokosa!
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 25

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1626

Potrebno vam je

  • 3 kom bjelanjak kokošji
  • sol
  • 75 g šećer, kristal
  • 0.50 mala žlica limunov sok
  • 75 g šećer, u prahu
  • 200 g kokosovo brašno
  • 100 g čokolada za kuhanje
  • 50 kom oblatne

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 160°C. Obložite papirom lim za pečenje pa na njega složite okrugle oblatne promjera 4 cm.
  2. Posolite bjelanjke te istucite čvrst snijeg. Dodajte šećer i limunov sok. Potom tucite masu da bude sjajna i da se šećer potpuno rastopi.
  3. Izmiješajte šećer u prahu i kokosovo brašno pa ih postupno umiješajte u snijeg. Masa ne smije biti mekana ni mrvičasta. Žlicom na oblatne stavite 50 hrpica tijesta.
  4. Stavite kolačiće u pećnicu na 15 minuta. Izvadite ih pa ih ostavite da se ohlade.
  5. Rastopite čokoladu u posudi uronjenoj u vruću vodu. Stavite je u vrećicu za zamrzavanje. Odrežite u kutu vrećice malen otvor pa tekućom čokoladom ukrasite poljupce.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr