Saznajte kako se rade popečci od krumpira

Thinkstock
Brz i jednostavan prilog koji vas neće ostaviti ravnodušnima
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 456

Potrebno vam je

  • 3 kom krumpir, zreli
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • 40 g glatko brašno
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1.50 dl ulje suncokretovo
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Isperite naribani krumpir pod mlazom, dok voda ne bude čista. Ocijedite i dobro osušite pritiščući paprinatim ručnicima ili krpom.
  2. Osušeni naribani krumpir stavite u zdjelu pa umiješajte luk, brašno i razmućeno jaje.
  3. U velikoj tavi zagrijte ulje. U kipuće ulje stavljajte peći količinu smjese koja stane u žlicu, a zatim je spljoštite.
  4. Pecite sa svake strane bar 5 minuta, na srednje do jakoj vatri ili dok poprimi lijepu smeđu boju.
  5. Pečene popečke odložite na papirnati ručnik da upije višak ulja te odmah servirajte.

Brz i jednostavan prilog koji vas neće ostaviti ravnodušnima

Posjeti Gastro.hr