gastro postao
Brz i jednostavan prilog koji vas neće ostaviti ravnodušnima
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 456
Potrebno vam je
- 3 kom krumpir, zreli
- 0.50 kom luk ,crveni
- 40 g glatko brašno
- 1 kom jaje kokošje
- 1.50 dl ulje suncokretovo
- sol
- papar
Priprema
- Isperite naribani krumpir pod mlazom, dok voda ne bude čista. Ocijedite i dobro osušite pritiščući paprinatim ručnicima ili krpom.
- Osušeni naribani krumpir stavite u zdjelu pa umiješajte luk, brašno i razmućeno jaje.
- U velikoj tavi zagrijte ulje. U kipuće ulje stavljajte peći količinu smjese koja stane u žlicu, a zatim je spljoštite.
- Pecite sa svake strane bar 5 minuta, na srednje do jakoj vatri ili dok poprimi lijepu smeđu boju.
- Pečene popečke odložite na papirnati ručnik da upije višak ulja te odmah servirajte.
Brz i jednostavan prilog koji vas neće ostaviti ravnodušnima