Popečci od krumpira sa začinskim biljem

Tradicionalni francuski recept za hrskave i aromatične "palačinke" od krumpira
Vidi originalni članak

Hrskavi popečci od krumpira bogati začinima gotovi su vrlo brzo, a i krumpir je namirnica koju uvijek imamo u našim kuhinjama. 

Može poslužiti kao odličan međuobrok kada samo želite nešto prizalogajiti, a može i poslužiti kao hrskavi prilog u glavnim jelima ili dodatak uz variva. 

 

jelo od povrća Kako pripremiti gratinirani kremasti krumpir?

 

Lagano, brzo, slasno Krumpir s aioli umakom – novo lice krumpir salate

 

Potrebno vam je:

  • 450 g krumpira
  • 1 crveni luk
  • 4 žlica maslinova ulja
  • 1 prstohvat muškatnog oraščića
  • 1 jaje
  • vlasac
  • 2 žlice brašna
  • majčina dušica
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • peršin

Priprema:

  1. Krumpir ogulimo, skuhamo, ocijedimo i ohladimo. Luk oljuštimo i sitno nasjeckamo.
  2. Pećnicu zagrijemo na 180 °C, naribamo krumpir i pomiješamo ga sa svim sastojcima jedino ne s uljem.
  3. U tavu s malo zagrijanim uljem stavimo smjesu s krumpirom, utisnuvši je u 1 debelu palačinku. Pečemo na vatri srednje jačine 5 minuta.
  4. Na tavu stavimo tanjur, preokrenemo galette pa vratimo u tavu i pečemo drugu stranu još 5 minuta.
  5. Zapečemo u pećnici oko 15 minuta i odmah poslužimo.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr