Recepti 09. travnja 2018.

Krumpir s aioli umakom – novo lice krumpir salate

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan kuhani krumpir više nikada neće imati isti okus kada ga jednom isprobate u kombinaciji s divnim, kremastim aioli umakom.

Nalik na majonezu, baza ovog umaka su žumanjak, kiselina i ulje. Dodaje mu se još i češnjak, koji se zatim divno spaja s mekim, kremastim kuhanim krumpirom. 

 

krumpir Možda vas zanima... Kako pripremiti gratinirani kremasti krumpir? Recepti

 

Ovako pripremljen krumpir bit će idealan dodatak mesnim jelima, ali i sjajan vege ručak uz zdjelu omiljene salate.

Osim s kuhanim, aioli umak sjajno će se složiti i s hrskavo pečenim krumpirom iz pećnice.

 

aioli Možda vas zanima... Aioli umak – nova zvijezda vaših jela None Možda vas zanima... Krumpir salata - imamo nove, još slasnije ideje! Špajza

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

 

Za pripremu krumpira trebat će vam:

  • 450 g manjih krumpira
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • Sol
  • Za pripremu aioli umaka bit će vam potrebno:
  • 1 žumanjak
  • 1 žlica octa ili limunovog soka
  • 2 režnja češnjaka
  • 5 žlica maslinovog ulja
  • 5 žlica suncokretovog ulja
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Žumanjak, ocat ili limunov sok, češnjak, sol i malo papra stavite u blender ili posudu za štapni mikser.
  2. Izmiksajte, pa postepeno dodajte najprije maslinovo, a zatim suncokretovo ulje. Najprije kap po kap, a kada umak postane nešto gušći, ubrzajte postupak.
  3. Miksajte dok ne dobijete gust i kremast umak.
  4. Krumpir dobro operite, pa ga prepolovite.
  5. Kuhajte ga u posoljenoj vodi.
  6. Kada omekša, krumpir izvadite iz posude i ocijedite ga.
  7. Pustite da se lagano ohladi, a zatim mu dodajte aioli umak i dobro protresite.
  8. Pustite da krumpir u umaku stoji najmanje 20 minuta, pospite sitno sjeckanim peršinom i soli, pa poslužite toplo.

Dobar tek!

 | Author: Thinkstock Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.