Povoljno i ukusno: Punjeni krumpir s kremastim umakom

Thinkstock
Od krumpira možete napraviti i vrhunsku deliciju ako ga napunite željenim sastojcima
Vidi originalni članak

Krumpir nikada nije izgledao tako dobro koliko u današnjoj kombinaciji. Svježi sir, tikvice, rajčica, mladi luk i začini jednostavno mame i okusom i izgledom. Ovo kremasto zapečeno savršenstvo oduševit će sve ukućane. 

 

jelo od povrća Kako pripremiti gratinirani kremasti krumpir?

 

pita od krumpira Krumpiruša: Nikada dovoljno recepata za ovu divotu!

 

Potrebno vam je:

  • 6 većih krumpira
  • maslinovo ulje
  • mljeveni kim
  • sol
  • 150g svježeg sira
  • 2dl kiselog vrhnja
  • vlasac
  • papar
  • 2 češnja češnjaka
  • luk, žlica maslaca
  • manja tikvica
  • 2 mini rajčice
  • mladi luk i sir za posipanje

Priprema:

  1. Krumpir dobro operite, očistite ljusku kuhinjskom četkom i zarežite u križ. Premažite krumpir maslinovim uljem, pospite kimom i začinskom solju.
  2. Omotajte svaki krumpir u aluminijsku foliju i posložite na lim. Zagrijte pećnicu na 220 °C i pecite krumpir oko 35 minuta, dok unutrašnjost krumpira ne bude mekana kad ga ubodete vilicom.
  3. Za to vrijeme pripremite nadjev. Ogulite i nasjeckajte tikvicu. Ocijedite i prepržite na otopljenom maslacu 5 minuta, pa dodajte protisnuti češnjak.
  4. Pirjajte kratko vrijme dok sva tekućina ne ispari. Maknnite s vatre i prohladite. Umiješajte svježi sir i vrhnje. Začinite solju, paprom i vlascem.
  5. Izmiješajte i nadjev umetnite u sredinu pečenog krumpira. Umetnite u svaku plošku rajčice.
  6. Pospite sirom i mladim lukom 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr