Recepti 31. siječnja 2018.

Krumpiruša: Nikada dovoljno recepata za ovu divotu!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Još jedan, ali malo drugačiji recept za tradicionalnu pitu koju obožavamo

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 15

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 92


Burek s mesom Možda vas zanima... Napravite sjajan burek s mesom! None Burek od špinata Možda vas zanima... Burek sa špinatom Recepti

 

Potrebno vam je

  • 1000 g krumpira
  • 100 g luka
  • 0.50 male žlice svježe mljevenog papra
  • 10 komada tijesta za savijače
  • 50 ml suncokretova ulja
  • sol, papar

Priprema

  1. Oguljeni krumpir narežite na kockice, a zatim mu dodajte naribani luk i papar pa sve izmiješajte.
  2. List tijesta premažite uljem, na to stavite drugi list tankog tijesta, a po tijestu rasporedite dio nadjeva od krumpira.
  3. Nadjev poškropite s malo ulja i tijesto savijte u savijaču. Isto to učinite s preostalim tijestom i nadjevom.
  4. Savijače stavite u lim za pečenje koji premažite uljem. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

 

Burek Možda vas zanima... Burek ili pita: Otkrivamo najjednostavniji način za pripremu omiljenog jela None

 

Uživajte!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.