gastro postao
Još jedan, ali malo drugačiji recept za tradicionalnu pitu koju obožavamo
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 15
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 92
Potrebno vam je
- 1000 g krumpira
- 100 g luka
- 0.50 male žlice svježe mljevenog papra
- 10 komada tijesta za savijače
- 50 ml suncokretova ulja
- sol, papar
Priprema
- Oguljeni krumpir narežite na kockice, a zatim mu dodajte naribani luk i papar pa sve izmiješajte.
- List tijesta premažite uljem, na to stavite drugi list tankog tijesta, a po tijestu rasporedite dio nadjeva od krumpira.
- Nadjev poškropite s malo ulja i tijesto savijte u savijaču. Isto to učinite s preostalim tijestom i nadjevom.
- Savijače stavite u lim za pečenje koji premažite uljem. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.
Uživajte!