Recepti 7676 prikaza 30. svibnja 2016.

Burek sa špinatom

Burek od špinata
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Originalni turski burek možete pripremiti u vlastitoj kuhinji. Još kad ga napunite zelenilom...

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 805

Tijesto

  • 500 g glatko brašno
  • 2 kom jaje kokošje
  • 0.50 žličica sol
  • 0.67 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 0.50 šalica ulje, biljno

Nadjev

  • 600 g špinat
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 žlica ulje, biljno
  • 0.50 žličica sol
  • 0.25 žličica papar

Priprema

  1. Za tijesto obvezno prosijte brašno, dodajte jaja, sol mlijeko i ulje pa mijesite dok ne postane glatko i kompaktno. Podijelite ga na tri dijela pa svaki razvaljajte što tanje, premažite uljem i ostavite da odstoji 20-ak minuta.
  2. Svaki komad tijesta koji ste razvaljali prerežite na dva ili tri dijela. Složite u lim ta dva dijela tijesta jedan na drugi pa rasporedite tri žlice nadjeva.
  3. Nadjev se prelijeva smjesom jednog jaja, 3 žlice ulja i pola šalice mlijeka. Nakon što zalijete nadjev tom smjesom pokrijte ga s dva, tri lista tijesta i ponovite postupak. Na vrhu treba biti tijesto koje treba zaliti preljevom. Burek zapecite u pećnici.
  4. Ako koristite smrznuti špinat, ne morate ga topiti. Rabite li svježi, operite ga, dobro ocijedite i nasjeckajte.
  5. Nasjeckajte luk. Zagrijte ulje na tavi pa propirjajte luk dvije, tri minute na srednje jakoj vatri. Dodajte špinat i sol te pirjajte od osam do deset minuta poklopljeno, uz povremeno miješanje.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.