Svi povremeno volimo uživati u dobrom bureku ili piti od sira, a od sada se više ne trebate tjerati do pekarnice jer na jednostavan i brz način možete pripremiti omiljeni pekarski proizvod i kod kuće. Nema slaganja kora za savijače niti previše prljavog posuđa. Pomiješajte sve sastojke, ubacite ih u kalup i pecite. Na kraju ćete uživati u bogatom, masnom i slasnom bureku od sira. Postoji li išta bolje?
Potrebno vam je:
- 4 kom kora za savijače
- 200 g svježeg sira
- 3 žlice kiselog vrhnja
- 1 jaje
- 75 g maslaca
- Sol
Postupak pripreme:
- Svježi sir, vrhnje, jaje i sol dobro pomiješajte.
- Dvije kore za savijače premažite otopljenim maslacem.
- Svaku posebno presavinite dva puta pa jednu stavite na dno manjeg, okruglog kalupa koji ste prethodno premazali maslacem.
- U smjesu sira, vrhnja i jaja ubacite preostale dvije kore koje ste razlomili na manje komadiće.
- Prebacite smjesu u kalup i prekrijte drugom korom koju ste preklopili dva puta.
- Dobro premažite maslacem i pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta ili dok ne poprimi zlatnu boju.
Dobar tek!