Burek obožavamo u svim varijantama. Originalno s mesom, a ne bunimo se ni ako je sa sirom, povrćem, ma s bilo čim. Uz malo jogurta ili gutljaj pive jeli bismo ga u bilo koje doba dana. Kako je tijesto za burek najvažnije, predlažemo vam da na pola kilograma glatkog brašna, dodate dva jaja, pola žličice soli, oko decilitar mlijeka ili vode i malo ulja. Ako volite eksperimentirati s nadjevima inspirirajte se našim receptima.
Tomislav Pavlović, pobjednik kulinarske emisije Tri, Dva,Jedan - kuhaj, osvojio je gledatelje svojim burekom od mesa. Zamolili smo ga da za Gastro pripremi taj famozni burek u kuhinji Miele centra, a osim što se rado odazvao pozivu pripremio je i brzu slasticu od samo tri sastojka. Kako kaže, burek je vrlo jednostavan za napraviti. Najvažnije je tijesto za koje vam treba brašno, malo soli, ulja i mlake vode. Naglašava da su omjeri relativni i da sve radi po osjećaju. "Tijesto mora biti mekano, na otprilike 250 g brašna ide 1 dcl mlake vode, malo ulja i prstohvat soli. Ne smije biti preslano jer će preuzeti okus bureka", objašnjava Tomislav.
Za nadjev vam treba kvalitetno meso, sol, papar, dinstani luk, ulje i voda. "Meso ne smije biti suho, nemojte se bojati dodavanja vode, ona će ionako ispariti u pečenju", ističe. U videu pogledajte ostale detalje oko pripreme bureka i pošaljite nam vaše bureke na mail: gastro@gastro.24sata.hr.