Praline s tamnom čokoladom

Užitak za ljubitelje čokoladnih slastica
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 283

Potrebno vam je

  • 65 g tamna čokolada
  • 50 g lješnjak ,suhi
  • 100 g šećer, u prahu
  • 2 g kakao u prahu, nezašećereni
  • 20 ml ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 50 g kakao instant ("benko" i sl.)

Priprema

  1. Za praline s tamnom čokoladom, rastopite čokoladu u vatrostalnoj posudi koju ste stavili iznad lonca u kojemu tiho kuha voda. Umiješajte ostale sastojke, dodajući ulje prema potrebi. Ostavite da se 4 sata hladi na sobnoj temperaturi. Na radnoj površini posutoj kakaom razvaljajte ohlađenu čokoladu u valjak i narežite je na komade veličine 2,5 cm. Oblikujte kuglice i uvaljajte ih u kakao.

Izvor "Deserti", Mozaik

Posjeti Gastro.hr