gastro postao
Užitak za ljubitelje čokoladnih slastica
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 283
Potrebno vam je
- 65 g tamna čokolada
- 50 g lješnjak ,suhi
- 100 g šećer, u prahu
- 2 g kakao u prahu, nezašećereni
- 20 ml ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 50 g kakao instant ("benko" i sl.)
Priprema
- Za praline s tamnom čokoladom, rastopite čokoladu u vatrostalnoj posudi koju ste stavili iznad lonca u kojemu tiho kuha voda. Umiješajte ostale sastojke, dodajući ulje prema potrebi. Ostavite da se 4 sata hladi na sobnoj temperaturi. Na radnoj površini posutoj kakaom razvaljajte ohlađenu čokoladu u valjak i narežite je na komade veličine 2,5 cm. Oblikujte kuglice i uvaljajte ih u kakao.
Izvor "Deserti", Mozaik