Pravi ljetni užitak: Krumpir salata s krastavcima

Divna svježa salata s dresingom od maslinovog ulja, jabučnog octa i senfa
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 425

Potrebno vam je

  • 6 kom krumpir, zreli
  • 2 kom krastavci (svježi, sirovi)
  • 10 kom rotkvica, crvena
  • 1 vezica kopar
  • 2 žličica senf dijon
  • 3 žlica jabučni ocat
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 4 žlica ulje maslinovo

Priprema

  1. Krumpire ogulite i narežite na kocke. Kuhajte u slanoj vodi 20-ak min.
  2. Krastavce i rotkvicu operite pa narežite na kockice. Kopar nasjeckajte na sitno.
  3. U zdjeli pomiješajte 4 žlice maslinovog ulja, 3 žlice jabučnog octa, sol, papar i 2 žličice Dijon senfa. Kad je krumpir gotov, dobro ga ocijedite i prebacite u zdjelu s dresingom, dobro promiješajte i ostavite sa strane dok se krumpir ne ohladi.
  4. Kada je krumpir hladan dodajte mu krastavce, rotkvicu i kopar, dobro promiješajte i dodajte začina po potrebi. Ostavite u hladnjaku pola sata prije posluživanja.
Posjeti Gastro.hr