Pripremite se za blagdane: Slatki keksići s pekmezom

Thinkstock
Najslađi keksići spremni su prije nego što možete zamisliti, a bit će upravo savršen desert u nadolazećim danima.
Vidi originalni članak

Omiljeni blagdanski kolačići poprimit će sasvim novo ruho ukoliko ovaj bazni recept začinite začinima po svom ukusu. Tijestu možete dodati prstohvat cimeta, anisa ili kakvog drugog mirisnog začina i učiniti ih još zanimljivijima. Igrajte se različitim okusima domaćih džemova ili ih premažite domaćim karamelom i čokoladom pa na kraju uživajte u prhkim keksićima koji se tope u ustima.

Upute za pripremu najukusnijeg karamela pronađite među našim receptima:

Najslađi desert Najbolji karamel od samo tri sastojka

Potrebno vam je:

  • 300 g brašna
  • 150 g maslaca
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žličica limunove korice
  • Džem po želji

Priprema:

  1. Od svih sastojaka umijesite tijesto.
  2. Oblikujte tijesto u kuglu, umotajte ga u prozornu foliju i spremite u hladnjak na najmanje pola sata.
  3. Kada tijesto postane nešto tvrđe, razvaljajte ga na centimetar debljine pa pecite na 180 stupnjeva.
  4. Kada keksići počinju dobivati boju na rubovima, izvadite ih iz pećenice i pustite da se ohlade.
  5. Premažite svaki keks džemom i preklopite ga drugim keksom.
  6. Pospite šećerom u prahu.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr