gastro postao
Nakon što probate ovaj desert neće vam ga biti dosta
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 843
Potrebno vam je
- 250 g pšenično brašno, bijelo
- 50 g kakao u prahu, nezašećeren
- 230 g maslac, slani
- 120 g šećer, u prahu
- 1 kom narančina kora
- 1 žlica liker od naranče
- sol
- 50 g kandirana naranča
- 30 g nestlé dessert noir čokolada
Priprema
- Pomiješajte brašno s kakaom i ostavite sa strane. Maslac i šećer pjenasto izradite ručnim mikserom. Dodajte sol, liker i koricu naranče. Umiješajte nasjeckanu kandiranu koricu naranče i komadiće čokolade. Dodajte mješavinu brašna i kakaa pa zamijesite prhko tijesto. Podijelite tijesto na dva dijela.
- Svaki dio oblikujte u valjak promjera tri cm i čvrsto zamotajte u prozirnu foliju. Valjke stavite u hladnjak na najmanje dva sata.
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Dva velika lima za pečenje obložite papirom za pečenje
- Ohlađeno tijesto režite oštrim nožem na ploške debljine šest mm. Složite ploške na pripremljeni lim ostavljajući dovoljno razmaka između svake od njih jer će se keksi tijekom pečenja malo raširiti.
- Pecite ih oko 15 minuta, to jest dok ne dobiju boju po rubovima. Kada ih izvadite iz pećnice, keksi će biti još malo mekani i lomljivi. Ostavite ih nekoliko minuta u limu, a zatim pažljivo premjestite na rešetku za hlađenje. Kada se ohlade, bit će tvrđi i čvršći.
- Ohlađene kekse spremite u limenu kutiju. Tako pohranjeni zadržat će svježinu tri tjedna.