Recepti 03. listopada 2014.

Čokoladni cheesecake

Čokoladni cheesecake
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Omiljeni kolač u verziji s čokoladom

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 399

Kora

  • 150 g oreo keksi
  • 5 žlica maslac, slani

Nadjev

  • 240 g krem sir
  • 0.50 šalica šećer, kristal
  • 0.25 šalica vrhnje kiselo (12% masti)
  • 2 kom jaje kokošje
  • 100 g tamna čokolada
  • 0.50 šalica bademi, prženi
  • sljezovi kolačići

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 160°c. Namastite lim. Pomiješajte sastojke za koru u blenderu. Stavite smjesu u lim i pecite osam minuta. Ostavite sa strane da se ohladi.
  2. Smanjite temperaturu na 120°c. Napravite nadjev. Stavite čokoladu u posudu iznad pare i ostavite da se ohladi. Izmiksajte sir i šećer. Dodajte vrhnje pa sve pomiješajte. Zatim dodajte jaja i miksajte dvije minute. Ulijte otopljenu čokoladu i miksajte još dvije minute.
  3. Prelijte nadjev preko kore i pecite 45 minuta. Neka se torta ohladi u hladnjaku najmanje četiri sata ili preko noći. Istopite preostalu čokoladu pa pomiješajte sa sljezovim kolačićima i izmrvljenim bademima te stavite preko kreme na torti.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.