Proljetna ljepotica s jagodama

Možete staviti voće prema želji (jagode, maline, borovnice).
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 4 kom jaja
  • 120 g šećera u prahu
  • 2 žličica kakaa
  • 2 žličica ekstrakta vanilije
  • 120 g čokolade za kuhanje
  • 120 g maslaca
  • 120 ml vrele vode
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 200 g jagoda

Priprema

  1. Upalite pećnicu na 180 °C.
  2. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke izmiksajte i lagano dodajte šećer u prahu, cijelo vrijeme miksajući. U drugoj zdjeli pomiješajte žumanjke, kakao i ekstrakt vanilije.
  3. Otopite čokoladu i maslac na pari, te dodajte u smjesu sa žumanjcima cijelo vrijeme miješajući pjenjačom. Kada dobijete homogenu smjesu dodajte vrelu vodu i ponovo promiješajte.
  4. U nekoliko navrata u smjesu sa žumanjcima dodajte izmiksane bjelanjke i šećer. Smjesu lagano miješajte pjenjačom i prebacite u kalup za tortu, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
  5. Pecite oko 25 minuta na 180°C.
  6. Tortu ostavite da se ohladi, a za to vrijeme izmiksajte vrhnje za šlag. Premažite vrhnje za šlag preko ohlađenog biskvita i dodajte svježe jagode.
Posjeti Gastro.hr