gastro postao
Možete staviti voće prema želji (jagode, maline, borovnice).
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 4 kom jaja
- 120 g šećera u prahu
- 2 žličica kakaa
- 2 žličica ekstrakta vanilije
- 120 g čokolade za kuhanje
- 120 g maslaca
- 120 ml vrele vode
- 200 ml vrhnja za šlag
- 200 g jagoda
Priprema
- Upalite pećnicu na 180 °C.
- Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke izmiksajte i lagano dodajte šećer u prahu, cijelo vrijeme miksajući. U drugoj zdjeli pomiješajte žumanjke, kakao i ekstrakt vanilije.
- Otopite čokoladu i maslac na pari, te dodajte u smjesu sa žumanjcima cijelo vrijeme miješajući pjenjačom. Kada dobijete homogenu smjesu dodajte vrelu vodu i ponovo promiješajte.
- U nekoliko navrata u smjesu sa žumanjcima dodajte izmiksane bjelanjke i šećer. Smjesu lagano miješajte pjenjačom i prebacite u kalup za tortu, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
- Pecite oko 25 minuta na 180°C.
- Tortu ostavite da se ohladi, a za to vrijeme izmiksajte vrhnje za šlag. Premažite vrhnje za šlag preko ohlađenog biskvita i dodajte svježe jagode.