Puding od kruha s grožđicama i rumom

Pripremite nešto drugačiji puding
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 8 kriška kruh pšenični, bijeli
  • 2 šaka grožđice
  • 3 žlica šećer, u prahu
  • 3 kom jaje kokošje
  • 300 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 1.50 žlica maslac, slani
  • 1 žličica mljeveni cimet
  • 1 žličica muškatni oraščić

Priprema

  1. Namastite vatrostalnu posudu maslacem pa njime premažite i kriške kruha. Poredajte pola kriški kruha koje ste narezali na trokute na dno posude za pečenje.
  2. Pospite žlicom šećera i s pola grožđica. Poklopite drugim slojem kruha i ponovite postupak. Nakon toga istucite tri jaja i dodajte mlijeko. Prelijte smjesu preko kruha i neka se namače 10-20 minuta.
  3. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°c oko 20 minuta. Pospite s malo cimeta i muškatnog oraščića te ostatkom šećera i poslužite.
Posjeti Gastro.hr