Bloger Darko Debić ima savršeni recept za Dan žena!

Neva Zganec/PIXSELL Svježi mango i yuzu žele su odličan dodatak tapioka perlicama i kokos kremi, a sve sastojke možete pronaći u Metro Hrvatska.
Azijska kuhinja proteklih godina uživa sve veću popularnost na našim prostorima. Ova činjenica najviše veseli našeg Gastrolovca i autora dobro poznatog bloga Samo jedan griz, Darka Debića, koji je objeručke prihvatio naš izazov da pripremi najukusniji azijski specijalitet
Vidi originalni članak

Danas je Dan zaljubljenih, a znamo da ni jedna romantična večera ne može proći bez deserta na kraju, stoga Darko Debić predlaže originalan azijski puding u koji ćete se zaljubiti na prvi griz.

Jako volim azijsku kuhinju. Sve je počelo putovanjem u Japan, a kasnije se nastavilo jugoistočnom Azijom. Sa svakog putovanja se vratim s pregršt novih recepata i ideja. Upravo tako je stigao i ovaj puding na jelovnik, nakon putovanja Malezijom. Svježi mango i yuzu žele su odličan dodatak tapioka perlicama i kokos kremi, a sve sastojke možete pronaći u Metro Hrvatska.

Ovo je tako jednostavan recept za desert, možete ga napraviti i unaprijed kada vam dolaze gosti Ili iznenaditi nekog za Valentinovo. Prije posluživanja jednostavno izvadite zdjelice iz hladnjaka i dodajte svježe voće i žele - i desert je spreman!

Puding od tapioke i kokosa, yuzu žele i svježi mango

Sastojci:

Za žele:

  • 1,5 dl yuzu pirea
  • 30 g šećera 
  • 15 g želatine 
  • grančica melise ili mente

Za puding:

  • 200 g tapioka kuglica
  • 250 ml kokosove kreme
  • 50 g šećera
  • pola mahune vanilije

Za dekoraciju:

  • 1 svježi mango
  • jestivo cvijeće 

Priprema:

Žele:

1. Želatinu staviti u malu zdjelicu i pomiješati s dvije žlice hladne vode, pustiti da želatina nabubri. Listove melise narezati na uske rezance.

2. U lončić staviti yuzu, šećer i 3,5 dl vode. Staviti na vatru i pustiti da provri. Skinuti s vatre i umiješati nabubrenu želatinu.

3. Smjesu uliti u pravokutni kalup 10 x 18 cm obložen prozirnom folijom. Rasporediti narezane listove melise po želeu. Ohladiti na sobnoj temperaturi, nakon toga staviti u hladnjak.

4. Kad se sasvim stegne narezati na kockice.

Puding:

1. Tapioka kuglice skuhati u vodi po uputama s pakiranja.

2. Kad su kuglice prozirne dodati kokosovu kremu, šećer i sastrugane sjemenke vanilije. Kuhati još par minuta na laganoj vatri. Umjesto mahune vanilije može se koristiti ekstrakt od vanilije ili šećer s okusom vanilije.

3. Maknuti puding s vatre i nakon desetak minuta servirati u zdjelice. Pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi. Ako se ne konzumira odmah, čuvati pokrivene zdjelice u hladnjaku.

Mango:

1. Mango oguliti i narezati na kockice.

2. Na prohlađeni puding posložiti kockice manga i želea, ukrasiti jestivim cvijećem i listovima mente.

Dobar tek!

Azijska kuhinja je posljednjih godina postala vrlo popularna u svijetu. Osim što se otvorilo mnogo azijskih street food restorana i trgovine su prepoznale interes i počele nuditi sve više proizvoda za pripremu azijskih specijaliteta. U Metro centrima možete pronaći širok asortiman namirnica bogatih azijskim okusima.

Posjeti Gastro.hr