Puna okusa: Toplo-hladna salata od mahuna i krumpira

Getty Images
Priprema toplo–hladnih salata može se podijeliti u tri koraka, što vremenski uz sjeckanje i pripremu neće premašiti 30 minuta
Vidi originalni članak

Ukusna kombinacija krumpira i mahuna lako će se uklopiti u svako jelo, ali tajna punoće okusa ove salate nije u samo tim dvjema namirnicama.

Zelene, zdrave i zasitne, to su mahune! Isprobaj ih na salatu upotpunjene krumpirom, jajima i aromatičnim dressingom. Ovu salatu možeš poslužiti kao samostalno jelo ili kao prilog nekom ribljem jelu. U oba slučaja, zadovoljit će i najrazmaženija nepca. Za pripremu ove salate trebat će ti pola sata.  Ovu salatu možeš napraviti i od kupovnih zamrznutih mahuna, ako već ne možeš doći do svježih. 

 

Mali trikovi Kako pravilno skuhati mahune

 

Kako bi mahune zadržale lijepu zelenu boju, nakon što ih skuhaš, nakratko ih uroni u hladnu vodu s nekoliko kockica leda.

Napravi ovu jednostavnu toplo-hladnu salatu punu okusa.

Potrebno ti je:

  • 400 g mahuna
  • 500 g mladog krumpira
  • 4 žličice senfa
  • 1/2 cijeđenog limuna
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 1/2 luka
  • 2 žlice svježeg peršina
  • 1/2 žlice kopra
  • prstohvat soli i papra
  • 4 tvrdo kuhana jaja

 

Mahune ne trebaju biti dosadne! Evo i dokaza


Priprema:

  1. Mahune, krumpir i jaja skuhaj odvojeno u posoljenoj vodi.
  2. Na tavi prodinstaj luk narezan na trakice. Limun, maslinovo ulje, začine i senf u zdjelici izmiješaj vilicom.
  3. Mahune ocijedi, a krumpir nareži na komade. U zdjelu ubacite ohlađene mahune, luk i dresing za salatu te dobro izmiješaj.
  4. Na kraju dodaj krumpir i posluži s narezanim kuhanim jajima.
Posjeti Gastro.hr