Ukusna kombinacija krumpira i mahuna lako će se uklopiti u svako jelo, ali tajna punoće okusa ove salate nije u samo tim dvjema namirnicama.
Zelene, zdrave i zasitne, to su mahune! Isprobaj ih na salatu upotpunjene krumpirom, jajima i aromatičnim dressingom. Ovu salatu možeš poslužiti kao samostalno jelo ili kao prilog nekom ribljem jelu. U oba slučaja, zadovoljit će i najrazmaženija nepca. Za pripremu ove salate trebat će ti pola sata. Ovu salatu možeš napraviti i od kupovnih zamrznutih mahuna, ako već ne možeš doći do svježih.
Kako bi mahune zadržale lijepu zelenu boju, nakon što ih skuhaš, nakratko ih uroni u hladnu vodu s nekoliko kockica leda.
Napravi ovu jednostavnu toplo-hladnu salatu punu okusa.
Potrebno ti je:
- 400 g mahuna
- 500 g mladog krumpira
- 4 žličice senfa
- 1/2 cijeđenog limuna
- 4 žlice maslinovog ulja
- 1/2 luka
- 2 žlice svježeg peršina
- 1/2 žlice kopra
- prstohvat soli i papra
- 4 tvrdo kuhana jaja
Priprema:
- Mahune, krumpir i jaja skuhaj odvojeno u posoljenoj vodi.
- Na tavi prodinstaj luk narezan na trakice. Limun, maslinovo ulje, začine i senf u zdjelici izmiješaj vilicom.
- Mahune ocijedi, a krumpir nareži na komade. U zdjelu ubacite ohlađene mahune, luk i dresing za salatu te dobro izmiješaj.
- Na kraju dodaj krumpir i posluži s narezanim kuhanim jajima.