Punjene tikvice: Savršeno ukusni sočni "brodići"

Thinkstock Punjene tikvice
Početak svibnja znači i početak kreativnosti u pripremanju tikvica. Sezona ove zdrave namirnice traje do srpnja, a popis recepata je poduži. Ako želite pojesti nešto ukusno, ali ne želite potrošiti previše vremena i novaca, napravite dobro poznate punjene tikvice.
Vidi originalni članak

Potrebne su namirnice koje uglavnom svi imaju u smočnici, a moći ćete ga servirati nakon samo 45 minuta. Recept je idealan za kasne ručkove tijekom radnog tjedna, a uz okus, prednost je i vrlo malo prljavog posuđa. 

Sastojci:

  • 700 grama tikvica
  • 1 ½ šalice krušnih mrvica
  • 100 grama naribane gaude
  • ¼ šalice sitno sjeckanog luka
  • 2 žlice svježeg sjeckanog peršina
  • 1 čajna žličica soli
  • ¼ šalice naribanog parmezana
  • 2 jaja
  • 2 žlice maslaca

finger food Jednostavnije ne može: Tikvice na grillu s mozzarellom

Postupak:

  1. Kuhati tikvice u slanoj vodi dok ne omekšaju. Pustite ih da malo odstoje te nakon toga prepolovite i izdubite.
  2. Ostatak mesa tikvice narežite, pomiješajte s krušnim mrvicama, naribanom gaudom, lukom, peršinom, soli i većinom parmezana te povežite smjesu jajima.
  3. Na vrh stavite maslac i ostatak parmezana. Pecite pola sata u pećnici prethodno zagrijanoj na 170 stupnjeva.

Ultimativna juha od tikvice s lećom i mentom

Savjet: 

Najukusnije su tikvice duge do 15 centimetara, a u hladnjaku ih nakon kupovine možete držati do tjedan dana. 

Posjeti Gastro.hr