Punjeni jastučići

Umjesto cikle možete upotrijebiti celer, bundevu ili peršinov korijen.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 175

Potrebno vam je

  • 700 g cikla, kuhana, rezana, konzerv.
  • 2 kom jaje kokošje
  • 75 g vrhnje kiselo (20% masti)
  • 0.50 mala žlica hren
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 100 g tijesto za savijače
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • začinsko bilje

Priprema

  1. Ciklu narežite na kockice i stavite u zdjelu. Jaje zamutite s hrenom, solju i paprom te pomiješajte s ciklom.
  2. Tijesto za savijaču raširite na vlažnoj kuhinjskoj krpi i razrežite na četiri dijela. Drugo jaje zamutite i njime premažite tijesto. rasporedite smjesu od povrća na listove tijesta. Preklopite tijesto poput paketića.
  3. Zagrijte ulje u tavi. Oprezno stavite tijesto na zagrijano ulje. Preklopljena strana neka bude dolje. Pržite do zlatnožute boje na srednjoj vatri. okrenite jastučiće i dovršite prženje. Poslužite uz umak od kiselog vrhnja s hrenom i nasjeckanim začinskim biljem.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr