gastro postao
Umjesto cikle možete upotrijebiti celer, bundevu ili peršinov korijen.
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 175
Potrebno vam je
- 700 g cikla, kuhana, rezana, konzerv.
- 2 kom jaje kokošje
- 75 g vrhnje kiselo (20% masti)
- 0.50 mala žlica hren
- sol
- svježe mljeveni papar
- 100 g tijesto za savijače
- 2 žlica ulje suncokretovo
- začinsko bilje
Priprema
- Ciklu narežite na kockice i stavite u zdjelu. Jaje zamutite s hrenom, solju i paprom te pomiješajte s ciklom.
- Tijesto za savijaču raširite na vlažnoj kuhinjskoj krpi i razrežite na četiri dijela. Drugo jaje zamutite i njime premažite tijesto. rasporedite smjesu od povrća na listove tijesta. Preklopite tijesto poput paketića.
- Zagrijte ulje u tavi. Oprezno stavite tijesto na zagrijano ulje. Preklopljena strana neka bude dolje. Pržite do zlatnožute boje na srednjoj vatri. okrenite jastučiće i dovršite prženje. Poslužite uz umak od kiselog vrhnja s hrenom i nasjeckanim začinskim biljem.
Izvor Skuhatćute