Zdravo i ukusno: Punjeni šampinjoni

Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 400 g Zlatni šampinjoni
  • 1 kom Poriluk
  • 100 g Mozzarella
  • 100 g Slanine
  • 1 žlica grana padano
  • 1 kom trokut toljivog sira
  • 1 vezica peršin
  • 1 prstohvat sol
  • 1 prstohvat papar

Priprema

  1. Očistite šampinjone i izvadite peteljke.
  2. Mozzarellu naribajte, sitno nasjeckajte poriluk i slaninu. Dodajte sitno sjeckani peršin, sol i papar i sve skupa izmiješajte.
  3. Za drugu vrstu punjenja samo narežite malo slanine na tanke šnjitice i pripremite topljivi sir i grana padano.
  4. Punite dobivenom smjesom šampinjone. Jedne punite sa smjesom mozzarelle, poriluka i slanine, a druge sa topjivim sirom, na vrh stavite krišku slanine i posipajte grana padano sirom.
  5. Stavite peći na 200 stupnjeva, 15-20 minuta dok ne poprime zlatno-smeđu boju na vrhu. Dobar tek!
Posjeti Gastro.hr