Recepti 11. listopada 2016.

Zdravo i ukusno: Punjeni šampinjoni

Punjeni šampinjoni
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 400 g Zlatni šampinjoni
  • 1 kom Poriluk
  • 100 g Mozzarella
  • 100 g Slanine
  • 1 žlica grana padano
  • 1 kom trokut toljivog sira
  • 1 vezica peršin
  • 1 prstohvat sol
  • 1 prstohvat papar

Priprema

  1. Očistite šampinjone i izvadite peteljke. Punjeni šampinjoni | Author: Mljac foto: Mljac
  2. Mozzarellu naribajte, sitno nasjeckajte poriluk i slaninu. Dodajte sitno sjeckani peršin, sol i papar i sve skupa izmiješajte.
  3. Za drugu vrstu punjenja samo narežite malo slanine na tanke šnjitice i pripremite topljivi sir i grana padano. Punjeni šampinjoni | Author: Mljac foto: Mljac
  4. Punite dobivenom smjesom šampinjone. Jedne punite sa smjesom mozzarelle, poriluka i slanine, a druge sa topjivim sirom, na vrh stavite krišku slanine i posipajte grana padano sirom. Punjeni šampinjoni | Author: Mljac foto: Mljac
  5. Stavite peći na 200 stupnjeva, 15-20 minuta dok ne poprime zlatno-smeđu boju na vrhu. Dobar tek! Punjeni šampinjoni | Author: Mljac foto: Mljac

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.