gastro postao
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 400 g Zlatni šampinjoni
- 1 kom Poriluk
- 100 g Mozzarella
- 100 g Slanine
- 1 žlica grana padano
- 1 kom trokut toljivog sira
- 1 vezica peršin
- 1 prstohvat sol
- 1 prstohvat papar
Priprema
- Očistite šampinjone i izvadite peteljke.
- Mozzarellu naribajte, sitno nasjeckajte poriluk i slaninu. Dodajte sitno sjeckani peršin, sol i papar i sve skupa izmiješajte.
- Za drugu vrstu punjenja samo narežite malo slanine na tanke šnjitice i pripremite topljivi sir i grana padano.
- Punite dobivenom smjesom šampinjone. Jedne punite sa smjesom mozzarelle, poriluka i slanine, a druge sa topjivim sirom, na vrh stavite krišku slanine i posipajte grana padano sirom.
- Stavite peći na 200 stupnjeva, 15-20 minuta dok ne poprime zlatno-smeđu boju na vrhu. Dobar tek!