Raskošni kotleti s povrćem iz jednog lonca

Stockfood
Želite li u potpunosti iskoristiti ljeto i slasne plodove koje nam daje, svakako se upustite u pripremu ovog bogatog, ali tako jednostavnog ručka...
Vidi originalni članak

Tikvice i rajčice na vrhuncu su sezone, a kako ih ne bismo pakirali samo u šalšu, pite i popečke, ove divne ljetne plodove spojite s finim svinjskim kotletima. 

 

Recepti Svinjski kotleti s jabukama

 

Ono što će vas zasigurno odmah privući pripremi ovog jela jest činjenica da će vam trebati tek jedan lonac, a vaše će meso biti sočnije no ikada.

Poslužiti ga možete uz rižu, tjesteninu, palentu i pire krumpir i, naravno, sezonsku salatu.

 

Kako pripremiti savršeno sočne svinjske kotlete baš svaki put?

 

 

Za dvije osobe trebat će vam:

  • 4 svinjska kotleta
  • 3 tikvice
  • 5 rajčica
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 manje glavice luka
  • Origano, timijan
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Kotlete začinite soli i paprom.
  2. Na tavi zagrijte ulje pa dodajte kotlete i dobri ih zapecite sa svih strana, oko 2-3 minute.
  3. Prebacite meso na tanjur, a na tavu dodajte još ulja i sjeckanu tikvicu.
  4. Pustite da se peče oko pet minuta, a zatim dodajte češnjak pa kuhajte još jednu minutu.
  5. Ubacite sitno sjeckanu rajčicu.
  6. Kuhajte oko 10 minuta, dodajte kotlete pa kuhajte na laganoj vatri do pola poklopljeno.
  7. Kuhajte oko 20 minuta.
  8. Poslužite toplo.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr