gastro postao
Želite li u potpunosti iskoristiti ljeto i slasne plodove koje nam daje, svakako se upustite u pripremu ovog bogatog, ali tako jednostavnog ručka...
Tikvice i rajčice na vrhuncu su sezone, a kako ih ne bismo pakirali samo u šalšu, pite i popečke, ove divne ljetne plodove spojite s finim svinjskim kotletima.
Ono što će vas zasigurno odmah privući pripremi ovog jela jest činjenica da će vam trebati tek jedan lonac, a vaše će meso biti sočnije no ikada.
Poslužiti ga možete uz rižu, tjesteninu, palentu i pire krumpir i, naravno, sezonsku salatu.
Za dvije osobe trebat će vam:
- 4 svinjska kotleta
- 3 tikvice
- 5 rajčica
- 2 režnja češnjaka
- 2 manje glavice luka
- Origano, timijan
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
Priprema:
- Kotlete začinite soli i paprom.
- Na tavi zagrijte ulje pa dodajte kotlete i dobri ih zapecite sa svih strana, oko 2-3 minute.
- Prebacite meso na tanjur, a na tavu dodajte još ulja i sjeckanu tikvicu.
- Pustite da se peče oko pet minuta, a zatim dodajte češnjak pa kuhajte još jednu minutu.
- Ubacite sitno sjeckanu rajčicu.
- Kuhajte oko 10 minuta, dodajte kotlete pa kuhajte na laganoj vatri do pola poklopljeno.
- Kuhajte oko 20 minuta.
- Poslužite toplo.
Dobar tek!