Raspametite se: Domaći božićni punč

Thinkstock Punč od jabuke i burbona
Whiskey, jabuke i cijelo malo bogatstvo sezonskih začina čine opuštajući božićni punč
Vidi originalni članak

Kombinacija okusa i mirisa koji će vas osvojiti već na prvu nezamislivo je dobra. Jabukovača, sok od naranče i limuna, pa još malo whiskeyja. Može li bolje? Može! Kombinaciji dodajte mirisne zimske začine poput anisa, cimeta i klinčića pa se opustite uz ovaj ukusan topli napitak.

Potrebno vam je:

  • 6 čaša jabukovače
  • 1 šalica narančinog soka
  • 4 štapića cimeta
  • 5 komada zvjezdastog anisa
  • 1 čaša whiskeyja
  • 1 žlica šećera
  • Sok jednog limuna

Priprema:

  1. Sve sastojke osim whiskeyja ubacite u veliku posudu pa ih kuhajte.
  2. Pazite da tekućina ne zavrije.
  3. Kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena.
  4. Kada je punč gotov, dodajte mu whiskey po želji.
  5. Poslužite vruće.

Živjeli!
 

Posjeti Gastro.hr