Imamo najbolji recept za domaće mlince

SHUTTERSTOCK Domaći mlinci s jajima
Mlinci su prilog koji nas podsjeća na blagdane, duge vikende, miris pečenog pileta ili purice, čašu dobrog vina i odmor nakon obilnog ručka
Vidi originalni članak

Sve ove lijepe asocijacije zapravo su vezane uz domaće mlince, koji su vizualno privlačniji i neusporedivo ukusniji. Iako se tijesto može umijesiti i bez jaja, mi smo ipak skloniji verziji s jajima - i zbog boje i zbog teksture. Uz to, volimo dodati i dvije žlice mineralne vode, koju bismo za ovu priliku mogli nazvati tajnim sastojkom. 

Ova će ti količina biti sasvim dovoljna za dva obiteljska ručka, a predlažemo da ostatak držiš u zatvorenoj vrećici. Prelij ih kipućom vodom i pusti da odstoje par minuta kako bi omekšali, a potom ih umiješaj u umak od pečenja.

 

Na današnji dan Purica s mlincima, čisto savršenstvo...

 

 

Domaći mlinci

Sastojci:

  • 500 g oštrog brašna
  • 5 jaja
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 žlice mineralne vode
  • Sol

Priprema:

  1. Umijesi glatko tijesto, omotaj ga folijom i pusti ga da odstoji pola sata.
  2. Podijeli ga na desetak manjih dijelova pa svaki, uz pomoć aparata za pripremu tjestenine, razvaljaj u duge i tanke trake. Naravno, sve možeš odraditi i valjkom, ali proces će biti nešto duži i zahtjevniji.
  3. Mlince položi na lim za pečenje i peci u zagrijanoj pećnici na 250 stupnjeva sve dok ne porumene, do pet minuta. 

 

možeš i ti! Iz kućne radinosti: Domaći rezanci za juhu
 

Posjeti Gastro.hr