Purica s mlincima omiljeno nam je blagdansko jelo! Ma postoji li bolji prilog od mlinaca? Ni slučajno, jer domaći mlinci, u slasnom umaku od pečene purice, nemaju konkurenciju!
Isprobaj trik s mineralnom vodom
Iako se tijesto za mlince može umijesiti i bez jaja, mi smo ipak skloniji verziji s jajima - i zbog boje i zbog teksture. Uz to, volimo dodati i dvije žlice mineralne vode, koju bismo za ovu priliku mogli nazvati tajnim sastojkom.
Ova će ti količina biti sasvim dovoljna za dva obiteljska ručka, a predlažemo da ostatak držiš u zatvorenoj vrećici. Mlinci se zapravo lako zamijese, nešto ih je teže razvaljati, no nakon toga sve je lagano i brzo: još se samo trebaju ispeći i spremiti za kasnije ili odmah upotrijebiti.
Prilikom pripreme za jelo, mlince prelij kipućom vodom i pusti da odstoje par minuta kako bi omekšali, a potom ih umiješaj u umak od pečenja. I to je to - dobar tek!
Domaći mlinci
I još malo domaćih recepata...