Recepti 7817 prikaza 16. rujna 2019.

Recept za nezaboravne domaće mlince

Gordana Kovačić
gastro postao gastro.24sata.hr
Mlinci su prilog koji nas podsjeća na duge vikende, miris pečenog pileta, dobru čašu vina i odmor nakon obilnog ručka.

Sve ove lijepe asocijacije zapravo su vezane uz domaće mlince, koji su vizualno privlačniji i neusporedivo ukusniji. Domaća su jaja krivac za lijepu boju, a naš je tajni sastojak mineralna voda.

Ova će vam količina biti sasvim dovoljna za dva obiteljska ručka, a predlažemo vam da ostatak držite u zatvorenoj vrećici. Kuhajte ih nekoliko minuta u slanoj vodi i, kad omekšaju, prelijte ih umakom od pečenja.

 

Purica-s-mlincima Možda vas zanima... Purica s mlincima, čisto savršenstvo... Recepti

 

Sastojci:

  • 500 g oštrog brašna
  • 5 jaja
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 žlice mineralne vode
  • Sol

Priprema:

  1. Umijesite glatko tijesto i pustite ga da odstoji pola sata.
  2. Razvaljajte ga u duge i tanke trake uz pomoć mašine za tijesto ili valjka.
  3. Mlince položite na papir za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici na 250 stupnjeva sve dok ne porumene, otprilike pet minuta.

 | Author: Gordana Kovačić Gordana Kovačić


Uživajte!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.