Recepti 06. travnja 2020.

Evo kako mi pripremamo domaće mlince s jajima

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Mlinci su prilog koji nas podsjeća na duge vikende, miris pečenog pileta, dobru čašu vina i odmor nakon obilnog ručka.

Sve ove lijepe asocijacije zapravo su vezane uz domaće mlince, koji su vizualno privlačniji i neusporedivo ukusniji. Iako se tijesto može umijesiti i bez jaja, mi smo ipak skloniji verziji s jajima - i zbog boje i zbog teksture. Uz to, volimo dodati i dvije žlice mineralne vode, koju bismo za ovu priliku mogli nazvati tajnim sastojkom. 

 

Možda vas zanima... Iz kućne radinosti: Domaći rezanci za juhu Recepti

 

Ova će ti količina biti sasvim dovoljna za dva obiteljska ručka, a predlažemo da ostatak držiš u zatvorenoj vrećici. Prelij ih kipućom vodom i pusti da odstoje par minuta kako bi omekšali, a potom ih umiješaj u umak od pečenja.

 

Možda vas zanima... Vodimo te kroz proces pripreme domaćih njoka! Recepti

 

Sastojci:

  • 500 g oštrog brašna
  • 5 jaja
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 žlice mineralne vode
  • Sol

Priprema:

  1. Umijesi glatko tijesto, omotaj ga folijom i pusti ga da odstoji pola sata.
  2. Podijeli ga na desetak manjih dijelova pa svaki, uz pomoć aparata za pripremu tjestenine, razvaljaj u duge i tanke trake. Naravno, sve možeš odraditi i valjkom, ali proces će biti nešto duži i zahtjevniji.
  3. Mlince položi na lim za pečenje i peci u zagrijanoj pećnici na 250 stupnjeva sve dok ne porumene, do pet minuta. 

 

Možda vas zanima... Foto vodič kroz izradu domaćeg kvasa i kruha Kolumne


Uživaj!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.