Ako volite aromatični okus bundeve, onda će vam se ovaj recept sigurno svidjeti.
Kraljica jeseni, bundeva, odlična je i u slanim i slatkim jelima, no danas nam je fokus na slatkom. A osim klasične pite, štrudle, kuglofa... zašto ne bismo pripremili i posebno ukusan cheesecake od bundeve? Naravno, s podlogom od keksa i kremom od bundeve dobit ćete sasvim nove okuse koji će tebe i tvoje drage ljude osvojiti na prvi griz.
Zasladi jesen i napravi ovaj genijalan cheesecake od bundeve, recept je u nastavku!
Aromatični cheesecake od bundeve
foto: Baked Bree/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Cheesecake od bundeve
30 MIN
pripreme
65 MIN
kuhanja
12
porcija
JEDNOSTAVNO
PODLOGA
Sastojci
Mljeveni keksi (po izboru)
2
šalica
Brašno
1
žlica
Rastopljeni maslac
3
žlica
KREMA I UKRAŠAVANJE
Sastojci
Krem sir
300
g
Šećer
1
šalica
Pire od bundeve
2
šalica
Brašno
3
žlica
Mlijeko
1
žlica
Cimet
1
žličica
Đumbir u prahu
0,25
žličica
Muškatni oraščić
0,25
žličica
Klinčić u prahu
0,25
žličica
Jaje
3
kom
Šlag
Postupak
U zdjeli pomiješaj mljevene kekse, brašno i maslac. Smjesu utisni u kalup za torte, te stavi u pećnicu na 200 stupnjeva oko 10 minuta. Nakon toga pusti neka se ohladi.
Bundevu oguli, očisti od koštica i nareži na kockice te ih skuhaj u vodu. Kada bundeva omekša procijedi višak vode i od nje štapnim mikserom napravi pire te pusti neka se malo ohladi.
U većoj zdjeli mikserom pomiješaj krem sir i šećer dok ne dobiješ glatku, ujednačenu smjesuDodaj pire od bundeve, brašno, mlijeko i začine.
Na kraju dodaj lagano umućena jaja te nastavi miješati mikserom na srednjoj brzini. Kada se sve lijepo sjedini, mješavinu izlij na kekse.
Peci tortu na 200 stupnjeva oko 40 minuta, odnosno dok se centar torte ne stvrdne. Prekrij tortu folijom ako je potrebno kako ne bi previše potamnila odnosno izgorjela.
Kada tortu izvadiš iz pećnice, hladi je oko sat vremena na sobnoj temperaturi, a zatim u hladnjaku barem 4 sata prije serviranja.
Isprobaj i ove slatke divote u kojima je bundeva glavna zvijezda: