Recepti Desert 29. rujna 2025.

SLATKA JESEN Aromatični cheesecake od bundeve

Desert
30 MIN
65 MIN
12
JEDNOSTAVNO
Aromatični cheesecake od bundeve
Cheesecake od bundeve
foto: Plays Well With Butter/Pinterest
Ako volite aromatični okus bundeve, onda će vam se ovaj recept sigurno svidjeti.

Kraljica jeseni, bundeva, odlična je i u slanim i slatkim jelima, no danas nam je fokus na slatkom. A osim klasične pite, štrudle, kuglofa... zašto ne bismo pripremili i posebno ukusan cheesecake od bundeve? Naravno, s podlogom od keksa i kremom od bundeve dobit ćete sasvim nove okuse koji će tebe i tvoje drage ljude osvojiti na prvi griz.

Zasladi jesen i napravi ovaj genijalan cheesecake od bundeve, recept je u nastavku!

pire od bundeve Možda vas zanima... PIRE OD BUNDEVE Kako ga napraviti i spremiti za zimu Špajza

cheesecake s bundevom | Author: Baked Bree/Pinterest Aromatični cheesecake od bundeve foto: Baked Bree/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Cheesecake od bundeve
30 MIN
pripreme
65 MIN
kuhanja
12
porcija
JEDNOSTAVNO
PODLOGA
Sastojci
  • Mljeveni keksi (po izboru) 2 šalica
  • Brašno 1 žlica
  • Rastopljeni maslac 3 žlica
KREMA I UKRAŠAVANJE
Sastojci
  • Krem sir 300 g
  • Šećer 1 šalica
  • Pire od bundeve 2 šalica
  • Brašno 3 žlica
  • Mlijeko 1 žlica
  • Cimet 1 žličica
  • Đumbir u prahu 0,25 žličica
  • Muškatni oraščić 0,25 žličica
  • Klinčić u prahu 0,25 žličica
  • Jaje 3 kom
  • Šlag
Postupak
  1. U zdjeli pomiješaj mljevene kekse, brašno i maslac. Smjesu utisni u kalup za torte, te stavi u pećnicu na 200 stupnjeva oko 10 minuta. Nakon toga pusti neka se ohladi.


  2. Bundevu oguli, očisti od koštica i nareži na kockice te ih skuhaj u vodu. Kada bundeva omekša procijedi višak vode i od nje štapnim mikserom napravi pire te pusti neka se malo ohladi.


  3. U većoj zdjeli mikserom pomiješaj krem sir i šećer dok ne dobiješ glatku, ujednačenu smjesuDodaj pire od bundeve, brašno, mlijeko i začine.


  4. Na kraju dodaj lagano umućena jaja te nastavi miješati mikserom na srednjoj brzini. Kada se sve lijepo sjedini, mješavinu izlij na kekse.


  5. Peci tortu na 200 stupnjeva oko 40 minuta, odnosno dok se centar torte ne stvrdne. Prekrij tortu folijom ako je potrebno kako ne bi previše potamnila odnosno izgorjela.

    Kada tortu izvadiš iz pećnice, hladi je oko sat vremena na sobnoj temperaturi, a zatim u hladnjaku barem 4 sata prije serviranja.


Isprobaj i ove slatke divote u kojima je bundeva glavna zvijezda:

Slatka štrudla od bundeve Možda vas zanima... RASKOŠ OKUSA Slatka štrudla od bundeve Recepti Zobena kaša s bundevom Možda vas zanima... Zobena kaša s bundevom za savršen početak dana Recepti tramisu od bundeve Možda vas zanima... Tiramisu od bundeve? Nama je savršen! Recepti fritule s bundevom Možda vas zanima... Moraš probati ove odlične fritule s bundevom Recepti Rolada od bundeve Možda vas zanima... Rolada od buče s kremom od kave Recepti Cimet rolice s bundevom i kremastim preljevom od sira Možda vas zanima... Cimet rolice s bundevom i preljevom od sira Recepti pita od budneve Možda vas zanima... Oduševit će te ovaj recept za pitu od bundeve! Recepti Možda vas zanima... Jesenska pita od jabuka i bundeve Kolumne
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.