Rolada s čokoladom i jagodama

Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Potrebno vam je

  • 200 g jagoda
  • 3 kom jaja
  • 1 žlica mljevenih lješnjaka
  • 1 žlica gorkog kakaa
  • 2 žlica šećera
  • 200 ml mlijeka
  • 200 g tamne čokolade
  • 200 g maslaca
  • 2 žlica brašna

Priprema

  1. Za biskvit miksaj jaja,1 jušnu žlicu šećera,1 jušnu žlicu brašna te mljevenih lješnjaka i kakaa. Stavi na papir za pečenje i peci 10 minuta na 200 stupnjeva. Pečeni biskvit pažljivo odvoji od papira za pečenje i zarolaj u vlažnu krpu.
  2. Za kremu u mlijeku zakuhaj 1 žlicu brašna,1 šećera uz neprestano miješanje i u tome otopi tamnu čokoladu te dobro ohladi. Kad se ohladi dodaj izmiksani maslac i sve zajedno izmiksaj u kremu.
  3. Odrolaj biskvit i premaži ga kremom.Posipaj narezanim jagodama i zarolaj u roladu.Premaži preostalom kremom i ostavi par sati u hladnjaku.
Posjeti Gastro.hr