gastro postao
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Potrebno vam je
- 200 g jagoda
- 3 kom jaja
- 1 žlica mljevenih lješnjaka
- 1 žlica gorkog kakaa
- 2 žlica šećera
- 200 ml mlijeka
- 200 g tamne čokolade
- 200 g maslaca
- 2 žlica brašna
Priprema
- Za biskvit miksaj jaja,1 jušnu žlicu šećera,1 jušnu žlicu brašna te mljevenih lješnjaka i kakaa. Stavi na papir za pečenje i peci 10 minuta na 200 stupnjeva. Pečeni biskvit pažljivo odvoji od papira za pečenje i zarolaj u vlažnu krpu.
- Za kremu u mlijeku zakuhaj 1 žlicu brašna,1 šećera uz neprestano miješanje i u tome otopi tamnu čokoladu te dobro ohladi. Kad se ohladi dodaj izmiksani maslac i sve zajedno izmiksaj u kremu.
- Odrolaj biskvit i premaži ga kremom.Posipaj narezanim jagodama i zarolaj u roladu.Premaži preostalom kremom i ostavi par sati u hladnjaku.