Roščići od đumbira

Slatki suhi kolačići s đumbirom u glavnoj ulozi
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 998

Potrebno vam je

  • 100 g šećer, kristal
  • 0.50 mala žlica đumbir u prahu
  • 2 mala žlica sok od limuna (prirod. svježi)
  • 90 g pšenično brašno, bijelo
  • 50 g gustin
  • 100 g maslac, neslani
  • 60 g bademi,mljeveni

Priprema

  1. Načinite tijesto miješajući sve sastojke za tijesto. Ostavite ga prekrivenim preko cijele noći u hladnjaku.
  2. Na radnoj ploči s nešto brašna oblikujte tijesto u tanje valjke. Odrežite štapiće duljine 8 cm i oblikujte od njih roščiće, pri tom stanjite krajeve i povucite ih prema unutra.
  3. Rasporedite roščiće na obloženi lim za pečenje i pecite ih na temperaturi od 175 stupnjeva C otprilike 12 minuta.
  4. Pečene roščiće umočite u mješavinu šećera i praha đumbira pa ostavite da se ohlade.
Posjeti Gastro.hr