Rotkvice sa začinskom soli i maslinovim uljem

Thinkstock
Rotkvice su prave vitaminske bombe. Nisu samo ukusne, već su i pune vitamina i minerala
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 92

Potrebno vam je

  • 900 g rotkvica, crvena
  • 1 režanj češnjak
  • 2 žlica vlasac ( listovi)
  • 2 žlica peršin, list
  • 1 žlica estragon
  • 2 žličica origano
  • 1 žličica limunova korica
  • 0.50 žličica svježe mljeveni papar
  • 1.50 žličica krupna morska sol
  • 0.25 šalica ekstra djevičansko maslinovo ulje

Priprema

  1. U manjoj zdjelici pomiješajte usitnjeni češnjak, vlasac, peršin, estragon, limunovu koricu i papar. Na kraju umiješajte sol.
  2. Maslinovo ulje servirajte u posebnoj zdjelici.
  3. Rotkvice poslužite uz maslinovo ulje i začinjenu sol za umakanje.
Posjeti Gastro.hr