Ručak za 5: Pohana piletina i zeleni pire od graška

Getty Images
Piletina u jednostavnoj, poznatoj kombinaciji najbolje će se složiti uz sezonsku salatu.
Vidi originalni članak

Za nedjeljni ručak ili svaki dan, pohana piletina u kombinaciji s pireom od graška idealan je način da klasični ručak preokrenete u nešto posve novo i drugačije.

 

Teško je reći ne... Pohana piletina na pet drugačijih načina - imamo i recepte!

 

Kako biste izbjegli prženje u dubokom ulju, piletinu pripremite u pećnici, a zatim joj dodajte pire krumpir u zelenoj varijanti. Za prste polizati!

 

Nove kombinacije Hrskavi pohanci: kako najbolje pripremiti piletinu, a kako svinjetinu

 

Potrebno vam je:

  • Komadi piletine
  • 3 bjelanjka
  • 90 g krušnih mrvica
  • 4 krumpira
  • 300 g graška
  • 125 ml kravljeg mlijeka
  • 100 g meda
  • 125 g senfa
  • 1 žlica origana
  • limun
  • sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Ugrijte pećnicu na 200°C. 
  2. Istucite meso. 
  3. Umočite odreske u istučene bjelanjke pa u mrvice. 
  4. Stavite ih u lim za pečenje i pecite 20 minuta. 
  5. Nakon deset minuta ih okrenite.
  6. Krumpire kuhajte u posoljenoj vodi pet minuta pa dodajte grašak i kuhajte još pet minuta. 
  7. Sve maknite s vatre i dodajte mlijeko. 
  8. Začinite solju i izmiksajte, pa dodajte meda i senfa.
  9. Kako bi pire bio što kremastiji, na kraju dodajte i žlicu maslaca.

Dobar tek!
 

Posjeti Gastro.hr