Piletina u jednostavnoj, poznatoj kombinaciji najbolje će se složiti uz sezonsku salatu.
Za nedjeljni ručak ili svaki dan, pohana piletina u kombinaciji s pireom od graška idealan je način da klasični ručak preokrenete u nešto posve novo i drugačije.
Kako biste izbjegli prženje u dubokom ulju, piletinu pripremite u pećnici, a zatim joj dodajte pire krumpir u zelenoj varijanti. Za prste polizati!
Potrebno vam je:
- Komadi piletine
- 3 bjelanjka
- 90 g krušnih mrvica
- 4 krumpira
- 300 g graška
- 125 ml kravljeg mlijeka
- 100 g meda
- 125 g senfa
- 1 žlica origana
- limun
- sol, papar
Postupak pripreme:
- Ugrijte pećnicu na 200°C.
- Istucite meso.
- Umočite odreske u istučene bjelanjke pa u mrvice.
- Stavite ih u lim za pečenje i pecite 20 minuta.
- Nakon deset minuta ih okrenite.
- Krumpire kuhajte u posoljenoj vodi pet minuta pa dodajte grašak i kuhajte još pet minuta.
- Sve maknite s vatre i dodajte mlijeko.
- Začinite solju i izmiksajte, pa dodajte meda i senfa.
- Kako bi pire bio što kremastiji, na kraju dodajte i žlicu maslaca.
Dobar tek!