Ručak za samo 15 minuta: Tjestenina Alfredo

Thinkstock
Sočni fetuccini u umaku od vrhnja gotovi su za točno 15 minuta.
Vidi originalni članak

Iza naziva fettuccine Alfredo skriva se jelo talijanskih korijena puno poznatije u Sjevernoj Americi nego u Italiji.

Postoji legenda koja kaže kako je Alfredo, vlasnik restorana u Rimu, 1914. godine prvi puta pripremio okusom blag, a hranjiv umak od vrhnja, maslaca i parmezana i poslužio ga s tjesteninom kako bi udovoljio svojoj supruzi koja je izgubila apetit nakon poroda. Supruzi se toliko svidjela inovacija da je predložila Alfredu da fettuccine uvrsti na jelovnik restorana.

 

tjestenina Tjestenina na mediteranski način

 

tjestenina Tjestenina s pestom od bosiljka i gamberima

 

Postupak pripreme tjestenine Alfredo je vrlo jednostavan i brz.  U loncu otopimo maslac, dodamo vrhnje za kuhanje, pustimo da provrije pa dodamo parmezan i miješamo dok se ne otopi, zatim umak spojimo s kuhanom tjesteninom.


Potrebno vam je

  • 600 g Fettuccina
  • 120 g maslaca
  • 250 ml vrhnja za kuhanje
  • 75 g parmezana
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Maslac narežemo na kockice.
  2. U velik lonac vrele zasoljene vode uspemo tjesteninu. Ako koristimo svježu tjesteninu, lagano kuhamo od 1 do 2 minute, a ako koristimo sušenu, od 10 do 12 minuta. Ocijedimo, vratimo u lonac i poklopimo da ostane topla.
  3. U tavi otopimo maslac, ulijemo vrhnje i kuhamo dok se ne zagrije, ali ne ključa. Vatru posve smanjimo, dodamo kuhanu tjesteninu i ribani parmezan pa popaprimo.
  4. Lagano promiješamo tjesteninu u umaku i odmah poslužimo posutu ribanim parmezanom.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr